Τα noodles με λαχανικά είναι από τα πιο αγαπημένα, γρήγορα και αρωματικά πιάτα της ασιατικής κουζίνας και αποτελούν ιδανική επιλογή για καθημερινό μαγείρεμα.
Συνδυάζουν φρεσκάδα, ισορροπία και ελαφριά γεύση, με μια υπέροχη ποικιλία λαχανικών που δίνουν χρώμα και υφή. Σε μόλις λίγα λεπτά, με απλές τεχνικές και βασικά υλικά, δημιουργείται ένα πιάτο που θυμίζει street food αλλά παραμένει απόλυτα υγιεινό. Είτε για μεσημεριανό είτε για βραδινό, τα noodles αυτά είναι χορταστικά, αρωματικά και προσαρμόζονται εύκολα στις γεύσεις του καθενός.
Υλικά
300 γρ. noodles αυγού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες (+ extra για το σερβίρισμα)
3 μανιτάρια
1 κίτρινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 καρότο
1 ξερό κρεμμύδι
100 γρ. μπρόκολο, σε μπουκετάκια
4 κ.σ. soy sauce
1 κ.γ. oyster sauce
Λίγο σουσάμι
Αλάτι
Πιπέρι
50 ml Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό με αλάτι και προσθέτουμε το μπρόκολο. Το μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά και το μεταφέρουμε σε μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσει το χρώμα του.
Τοποθετούμε τα noodles σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με βραστό νερό, τα κλείνουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 4 λεπτά. Σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το καρότο και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 2–3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2–3 λεπτά.
Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα noodles, τη soy sauce και τη oyster sauce. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρέσκο κρεμμυδάκι.
| Συστατικό | Θερμίδες |
|---|---|
| 300 γρ. noodles αυγού | ~450 kcal |
| Λαχανικά (μπρόκολο, πιπεριές, καρότο, κρεμμύδια, μανιτάρια) | ~150 kcal |
| 50 ml ελαιόλαδο | ~442 kcal |
| Soy sauce & Oyster sauce | ~40 kcal |
| Σύνολο | ~1.040 kcal |
| Μερίδες | Θερμίδες ανά μερίδα |
|---|---|
| 3 μερίδες | ~346 kcal |
| 4 μερίδες | ~260 kcal |
